Bæredygtighed

Fremtiden er bæredygtig

 

Hos Woodgoods ved vi, at bæredygtighed er vejen frem. Vi har taget stilling til det stadig stigende forbrug af unedbrydeligt og forurenende plastik, så derfor finder du ingen plastik i vores produkter. Vi lever i en tid, hvor “brug og smid væk” kulturen er til debat på højeste plan. Med tanke på, at engangsprodukter af plastik udgør 70% af affaldet på de europæiske strande, har et fælles Europa nu adresseret problematikken.

Et nyt direktiv forbyder nemlig salg af sugerør, tallerkner og bestik af engangsplast fra 2021. Det plastfrie alternativ finder du hos os i form af bæredygtige, langtidsholdbare, genanvendelige og komposterbare produkter, der alle er fremstillet med respekt for miljøet. Alt er fremstillet i træ og har den verdensomspændende og anerkendte FSC certificering med det nyeste “Forests for all forever” tillæg, der sikrer dig bæredygtighed i alle produktionens faser. Der drives ikke rovdrift på skovene og der tages højde for de dyr og mennesker, der lever i skovområderne.

 

 

Stigende efterspørgsel på bæredygtige alternativer

Vi indånder dagligt bittesmå plastpartikler. Vores største proteinkilde, kød og fisk, indeholder plastpartikler, størstedelen af vores fødevarer er pakket ind i plastik og vi bærer vores indkøb hjem i plastik. Der er ikke nogen tvivl om, at flere og flere mennesker er bevidste om plastikkens problematiske følgevirkninger på både miljø, mennesker og dyr.

Vi ser heldigvis en støt stigende efterspørgsel efter produkter, som ikke indeholder plastik. Det gælder for både erhvervslivet og for private forbrugere. Hos Woodgoods har du muligheden for at kunne tilbyde dine kunder, dine ansatte, dine gæster og din familie et bæredygtigt alternativ til det forjættede engangsplast, der kan genanvendes og som ikke belaster miljøet. Perfekt til street food, storkøkkener, kantiner, festivaller, familiefester, skovture og til de lette måltider derhjemme. Vores produkter er funktionelle,  indbydende og præsentable på ethvert bord og signalerer lige netop det, de står for – bæredygtighed.  

 

 

Fokus på grøn omstilling

Vi bør alle passe på bedre på Jordens ressourcer, det er et uomtvisteligt faktum. I bund og grund starter den grønne omstilling hos os selv. Plastik kan ikke nedbrydes i naturen, så det helt naturlige valg bør være, at undgå plastik i videst mulig omfang. Specielt fordi plastik indtager en klar førerposition, når det handler om forurening både til lands, til vands og i luften. Når vi vælger bæredygtige alternativer til plastikprodukterne, gør vi både os selv og vores kommende generationer en stor tjeneste. Vi er med til 

at minimere forbruget af et uorganisk og unedbrydeligt produkt, der i øjeblikket udgør 80% af verdens samlede affaldsmængde.

Vi har allerede taget stilling og det synes vi helt klart også du skal gøre. Jo hurtigere vi alle holder fokus på den grønne omstilling og tager de kritiske forbrugerbriller på, des hurtigere kan vi bevare den flora og fauna, der er altafgørende for eksistensen af vores klode. Woodgoods har gjort det nemt for dig at vælge grønt og bæredygtigt, så sig farvel til engangsservice i plast og tjek vores flotte udvalg af bæredygtige produkter ud.

 

- Vi siger nej til plastik

Når alt kommer til alt, har vi bare fået nok. Vi kunne ikke blive ved med at vende det blinde øje til, og se bort fra det evigt voksende problem med plastik i naturen. Når forskningen peger på, at der i år 2050 er mere plast i havet, end der er fisk, så er det på høje tid at sætte alle sejl ind på forandring. Vi ved godt, at vores produkter ikke løser verdens problemer alene, men man skal starte et sted – og derfor stiftede vi Woodgoods.

De tunge, tørre, langhårede men altafgørende facts

En opgørelse fra World Economic Forum estimerer, at der globalt udledes 900 ton plastaffald til verdenshavene hver time. Det fastslås yderligere, at op mod 80 procent af verdens affald består af plastik, og det har konsekvenser – vidtrækkende konsekvenser. Plastikforureningen reducerer nemlig den ilt, som både dyr og mennesker indånder. Forureningen forårsager, at 100.000 havdyr og 1 million havfugle dør hvert år. Plastrester findes i dyrearter – såsom havskildpadder, sæler, hvaler og fugle, men også i fisk og skaldyr og derfor også i den menneskelige fødekæde. Vi skal ændre vores vaner, og ikke først i morgen. 

Nu står vi langt om længe sammen

Hos Woodgoods er vi fyldt med optimisme – der er nemlig bedring i sigte. EU’s nye plastikdirektiv dikterer nemlig, at det fra 2021 bliver forbudt at sælge tallerkner, bestik og sugerør af engangsplast. Engangsplastprodukter udgør intet mindre end 70% af den samlede mængde affald, som findes på de europæiske strande. Produkterne forsvinder ikke fra markedet, men de skal erstattes af andet materiale, og her står vi klar til at hjælpe. Alle vores produkter er komposterbare, genanvendelige, bæredygtige og langtidsholdbare. Woodgoods er dit plastfrie alternativ.

FAQ

At fælde et træ er vel ikke bæredygtigt?

Bæredygtighed har mange forskellige definitioner. Men der er gode grunde til at foretrække papir og træprodukter frem for plast, når det kommer til emballage/engangsservice.

Mest træbaserede produkter i disse dage stammer fra moderne træbrug eller andre grunde, hvor der dyrkes træ til kommerciel høst. Det, der høstes fra skove, er normalt stærkt reguleret til at være en selektiv høst. Skovrydning er hovedsageligt på grund af jordrensning til konventionelt landbrug eller nyt infrastruktur og ikke på grund af papir og andre træ produkter. 

I industrien er der specielle lovkrav vi skal følge og certifikater vi skal have, et FSC certifikat er et af de certifikater vores produkter har. 

Opnår man dette certifikat så er det ens betydende med at man er imod ekstrem skovrydning og planter 2 træer for hvert træ der bliver fældet.

Hvordan er det et bedre alternativ?

Papir og træprodukter er biologisk nedbrydeligt, dermed bliver det nemt til organisk kompost. Dette er et aspekt af bæredygtighed, som plastik ikke deler, og bliver stadig mere relevant, når man begynder at få mere data på, hvad havplastforurening gør for naturen, herunder dyreliv og vores helbred.

Plastik nedbrydes ikke. Når man smider plastik ud, brydes det meget langsomt i mindre stykker plast. Meget af det plast bliver skyllet ud i vores floder, søer og oceaner, flyder på overfladen, og er ofte spist af en fisk eller fugl. 

Vi synes det er beklageligt vi i stigende grad spiser mere og mere mikroplast.